Головна / Дієти / Як їсти і худнути. Смачні рецепти
Як їсти і худнути. Смачні рецепти

Як їсти і худнути. Смачні рецепти

Оцініть статтю:
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірки (1 голосів, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Прийшло літо, хочеться бути в формі і не переживати через зайвої ваги. І якщо взимку наші товстенькі боки і попи були надійно заховані під светрами і пуховиками, то влітку такий номер не пройде. Легкі, хвилясті, невагомі сукні, тоненькі футболочки, літні джинси, в такому одязі кожен зайвий кілограм на увазі. Тому пропоную звернутися за консультацією до дієтологів, які допоможуть нам знайти рецепти дуже смачних, корисних і не калорійних страв. До речі, в приготуванні будемо використовувати те, що вже встигло саме вирости в садах, городах і на грядках, бо після нескінченної зими і не менш нескінченної весни вітаміни нам дуже-дуже потрібні.

Салат зі спаржі по-корейськи зі свіжими огірками та зеленню (560 кКал На 100 г)

Для приготування цього смачного й оригінального салату нам знадобиться:
– 150 г спаржі по-корейськи;
– 1 свіжий огірок;
– невеликий пучок зелені.

Спаржа по-корейськи, це унікальний напівфабрикат, який готується з сої. Купити спаржу по-корейськи сьогодні можна в будь-якому магазині в будь-якому місті. Користь спаржі по-корейськи саме для жінок неоціненна: завдяки рослинним естрогенів знижується ризик виникнення раку молочної залози, зменшуються негативні прояви ПМС, так само нормалізується робота шлунково-кишкового тракту і через це обмінні процеси в організмі протікають нормально; ще спаржа по-корейськи допомагає зменшити мімічні зморшки і сприяє інтенсивному росту волосся. Поступове зниження ваги обумовлено і нормалізацією обмінних процесів, тому якщо салат з спаржі по-корейськи зі свіжими огірками їсти кілька разів в тиждень, то і вага прийде в норму, і самопочуття буде хорошим.

Свіжі огірки виводять солі з організму, але при цьому підтримують оптимальний рівень калію, що позитивно впливає на судини і серце. Огірки так само нормалізують роботу кишечника і дуже корисні для поліпшення кольору обличчя.

Спосіб приготування:

Спаржу по-корейськи викласти в глибокий посуд, огірок добре промити, не знімаючи шкірки, нарізати скибочками, перемішати. Зверху посипати свіжою дрібно посіченою зеленню.

Шпинатному-картопляний суп (287 кКал на 100 г)

Погодьтеся, ми з вами так рідко стали їсти супи, що часом просто не можемо згадати, коли востаннє їли борщ, курячий бульйон або, наприклад, шпинатному-картопляний суп. Легкі овочеві супчики дуже добре впливають на організм, вони і насичують його всіма корисними вітамінами і мікроелементами, при цьому немає тяжкості від вживання надмірно жирною або важкої їжі. Супом можна швидко вгамувати голод, тому, якщо їсти супи кожен день, то можна легко і швидко скинути зайві кілограми без шкоди для здоров’я. Перші страви не тільки нас насичують, але і допомагають позбутися від токсинів і шлаків.

Шпинатному-картопляний суп особливо корисний на початку літа, тому що шпинат багатий супер-вітамінами. Шпинат виводить токсини, шлаки, містить потужний комплекс антиоксидантів, які підтримують організм в хорошому стані, а так само допомагає боротися зі стресом і нормалізує сон при безсонні.

Для приготування нам знадобиться:
– 250 г замороженого або свіжого шпинату;
– 5-6 картоплин;
– 0,5 л води;
– 200 мл вершків;
– пучок зеленої цибулі;
– оливкова олія;
– сіль, перець, часник.

Спосіб приготування:

У сковороду викласти зелена цибуля, нарізаний шматочками, згасити його на оливковій олії разом з 3-4 зубчиками часнику, потім додати шпинат і тримати на повільному вогні 5-7 хвилин. В цей час дати закипіти воді і в каструлю покласти картоплю, нарізану шматочками, варити 15 хвилин, потім додати суміш з сковороди, оливкова олія і тримати на вогні ще 5 хвилин. Подавати до столу з сірим або чорним хлібом, який можна так само натерти часником.

Овочі на грилі (150 ккал)

Овочі на грилі – це здорова і смачна їжа, яку в ідеалі найкраще готувати на свіжому повітрі, наприклад на дачі. Але якщо у вас немає такої можливості, то можна приготувати овочі на грилі і в мікрохвильовці, і в духовій шафі.

Для приготування нам знадобляться:
– баклажани;
– червоний ріпчаста цибуля;
– болгарський перець;
– мед;
– гірчиця;
– сіль, зелень, соєвий соус, оливкова олія.

Баклажани дуже корисні для серця і судин, вони сприятливо впливають на нервову систему і навіть на емоційний стан жінки. Крім того, це дуже низькокалорійний продукт, тому його можна їсти і «після шостої вечора».

Червоний ріпчаста цибуля – джерело вітамінів і мікроелементів. Він відмінно підвищує імунітет і сприяє підвищенню опірності організму до вірусних інфекцій, очищає бронхи і легені, володіє протипаразитарними властивостями. Для жінок червона цибуля просто необхідний, він здатний нівелювати запальні процеси, позитивно впливає на гормональний фон і навіть знімає симптоматику ПМС.

Перець болгарський, той самий, який можна знайти у нас в магазинах на початку літа, це звичайно не зовсім той овоч, який пізніше буде на грядці, в ньому і вітамінів поменше, і корисні властивості не так яскраво виражені. Але все-таки болгарський перець багатий вітаміном С і дуже позитивно впливає на зовнішність жінки, особливо на її шкіру, волосся і нігті.

Спосіб приготування:

У глибокий посуд вилити соєвий соус і оливкове масло в пропорції 2 до 1, додати столову ложку меду і чайну ложку гірчиці, потім гарненько перемішати. Чисті і обсушені овочі нарізати великими шматками, цибулю – великими кільцями, покласти в маринад на півгодини. Потім викласти на решітку гриля і запікати до готовності. Після приготування посипати свіжою зеленню, відмінно підійдуть петрушка, базилік і молода кропива.

x

Читайте також

Хлорела: корисні властивості та протипоказання

Хлорела: корисні властивості та протипоказання

Хлорела – одноклітинна зелена водорість мікроскопічних розмірів. За яскраво-зелений відтінок водорості відповідає ...

Катик - кисломолочний продукт для молодості і схуднення

Катик – кисломолочний продукт для молодості і схуднення

Кефір, йогурт, ряжанка – все це популярні кисломолочні напої, які всім відомі. ...