Головна / Сім'я і здоров'я / Здоров'я / Як можна використовувати сир для приготування страв?
Як можна використовувати сир для приготування страв?

Як можна використовувати сир для приготування страв?

Оцініть статтю:
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірки (Ще немає рейтингу)
Loading...

Сир дуже популярний у кулінарів, він є компонентом багатьох страв. У натертому вигляді їм посипають омлет, піцу, спагетті. Також його нарізають кубиками і кладуть в салати, супи. Він є невід’ємною частиною багатьох гарячих м’ясних страв. І, звичайно, без нього неможливо уявити собі такі страви, як піца і фондю.

Поєднання сирів з різними продуктами

Існує безліч сортів сирів, всі вони мають різну структуру і властивий тільки їм характерний смак. Як правильно поєднувати різні сири з іншими продуктами?

Тверді сири – такі, як пармезан, емменталер, швейцарський – ідеально підходять для приготування піци, бутербродів, запіканок. Також вони можуть бути складовою частиною різних соусів.

Сири з напівтвердий структурою – російський, голландський, гауда, едамер – відмінно плавляться. Їх варто застосовувати для приготування м’ясних і овочевих запіканок. Також їх можна подавати з фруктами.

Ропні сири – бринза, сулугуні, фета, осетинський тощо. – відрізняються кислуватим смаком. Вони гарні для салатів. Також їх можна використовувати для деяких видів випічки.

Щоб зробити бутерброди або гарячі тости, варто віддати перевагу чеддер або маасдам. Ще їх добре використовувати для приготування супів.

Для посипання готового гарячого страви найкраще брати натертий костромський або пошехонський сири, а також гауду і едамер.

Плавлені сири відмінно підходять до пива. Також їх можна класти на бутерброди, додавати в супи, робити з них соуси.

М’які сири з ніжною структурою і специфічним запахом – такі, як камамбер, брі, смоленський – підходять до бутербродів і тостів. А найкраще подавати їх з вином і фруктами. Особливо добре вони поєднуються з виноградом, яблуками, грушами.

Рікотта відрізняється делікатним кисло-солодким смаком, тому вона дуже хороша для приготування випічки.

Козячі сири можуть бути використані в широкому асортименті страв. Особливо вони хороші для страв, які підсмажені на грилі.

Сири з пліснявою – рокфор, дорблю і т. П. – ідеально підходять до вин, фруктів. Їх можна подавати з крекерами. А ось у випічці їх використовувати не можна, так як вони мають дуже специфічний смак і запах, який повністю переб’є аромат випічки.

Гурмани вважають, що сири не можна подавати з апельсинами, мандаринами, грейпфрутами. Цитрусові відрізняються особливим смаком і запахом, що не поєднується з сирним ароматом.
Зате до горіхів і сухофруктів сири ідеально підходять.

Сирна тарілка

Сирна тарілка

Одним з найпопулярніших і ефектних способів сервіровки сирів є сирна тарілка. Її часто подають в ресторанах. Однак її можна зробити і вдома.
В цьому випадку треба взяти кілька сортів сиру, красиво їх нарізати і ефектно розкласти. Поруч з сиром можна класти оливки, шинку, скибочки фруктів і т. П. Умільці навіть будують з сиру піраміди, це робить сирну тарілку особливо вигадливою.

Щоб красиво і рівно нарізати сирні скибочки, можна використовувати спеціальні фігурні ножі. Вони дозволяють нарізати його пелюстками, спіралями і ін.

Канапе

Канапе

Коли запрошено багато гостей, популярним частуванням є канапе. Це міні-бутерброди, призначені «на один укус». Це зручно тим, що, по-перше, канапе можна відразу з’їсти. По-друге, для цієї страви не потрібні столові прибори, по-третє, економиться місце на столі.
Канапе може складатися з декількох шарів, навіть до семи. Частим продуктом для них є сир.

Фондю

Фондю

Дуже зручним стравою для прийому гостей є фондю. Ця страва була винайдено в Швейцарії. Найчастіше його використовують в компанії. Для нього необхідні спеціальні довгі тонкі кінцівки. На них насаджують шматочки сиру, м’яса, корнішонів, оливок та ін. І умочують їх в гарячий густий соус.

Фондю готують в спеціальній жароміцної посуді, яка називається Фондюшниці. Це казанок, який стоїть на високих ніжках, під ним поміщають пальник або маленьку свічку.

Одним з найбільш поширених і улюблених є сирне фондю. В цьому випадку можна застосовувати сир декількох сортів, а на додаток до нього, як було сказано вище, шматочки маринованих огірочків, хліб, оливки та ін. Ці продукти насаджують на вилочки і умочують в розігрітий соус.

До фондю найкраще підходять сорти сиру з високою жирністю (наприклад, сир грюйер). Вони прекрасно плавляться і в гарячому соусі особливо яскраво проявляють свій смак і армат. Також сюди добре підходить емменталер.

Які сири підходять до вина

Вина з яскравим, насиченим смаком і ароматом вимагають сирів, теж володіють насиченим смаком.

Тверді, гострі сири – пармезан, швейцарський – найкраще комбінуються з червоними винами, що володіє терпким, яскравим смаком.

М’які сири з пліснявою – рокфор, дорблю – треба подавати до білих виноградним винам, що володіє легким смаком і ніжним запахом.

Які сири походять до пива

Світле пиво добре поєднується з легкими сирами: вершковим, російським, тільзітер, а також з сирами з цвіллю, наприклад, з камамбером.

Темне пиво вимагає сирів, що відрізняються міцним насиченим смаком і запахом.
Зате копчені сири ідеально підходять до будь-якого пива.

Піца

Піца

На думку кулінарів в піці повинен застосовуватися тільки сир моцарелла – і ніякий інший. Тому що з іншим сиром це буде вже не піца, а звичайний круглий пиріг.
Причина в тому, що моцарелла відмінно плавиться і при цьому не розтікається. А коли піцу виймають з духовки, сир залишається м’яким і ніжним, а не перетворюється в тверду скоринку з гумовою сумішшю.

Макарони, спагеті

Для того, щоб посипати гарячі макарони і спагетті, найкраще підходить тертий твердий сир з гострим смаком, наприклад, пармезан. Його смак має приємний горіховий присмак, який збагачує макаронні страви, надає їм пікантність.
Пармезан можна натерти на тертці, як зазвичай, або нарізати дуже тонкою стружкою, не товще паперу.

Грецький салат

Для грецького салату потрібна фета, з нею його смак буде ідеальним. Якщо фети немає, замість неї можна взяти бринзу.
Однак у фети щільніша структура, тому її кубики краще тримають форму і не розсипаються. А кубики бринзи можуть злегка кришитися.

x

Читайте також

Застуда влітку: як не захворіти і як лікуватися

Застуда влітку: як не захворіти і як лікуватися

Літо – особлива пора. Пора відпусток, виїздів на природу, посиденьок з друзями ...

Літні хвороби у дітей

Літні хвороби у дітей

Позаду весняні холоди і швидка зміна погоди. Але спекотна погода таїть інші ...