Головна / Кулінарна книга / Пісочний пиріг з яблуками
Пісочний пиріг з яблуками

Пісочний пиріг з яблуками

Оцініть статтю:
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірки (1 голосів, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Рецепт простий, не вимагає багато часу, та й просто ще один варіант всіма улюблених яблучних пирогів.

тісто
Борошно пшеничне – 250 г
Масло вершкове (розм’якшене) – 100 г
Жовток яєчний – 2 шт
Цукор тростинний (плюс 4 столові ложки в крем) – 3 ст. л.
Вода (крижана) – 3 ст. л.

начинка
Яблуко (середні) – 2 шт
Молоко згущене (варене) – 150 г

крем
Сливки (33%) – 400 мл

Змішуємо разом жовтки, м’яке вершкове масло і цукор. Добре розтираємо. Додаємо воду і борошно, все перемішуємо, отримуємо ось таку крихту. Розділимо її на дві частини. З однієї замісити ось такий і приберемо його в холодильник. Другу частину ще раз ретельно перетремо руками і залишимо у вигляді крихти.

Яблука наріжемо невеликими скибочками і злегка посипаємо цукром. Нехай трохи постоять і дадуть сік. Після того, як яблука дадуть сік додамо згущене молоко і перемішати.

Дістанемо з холодильника тісто і рівномірно розподілимо його за формою, зробивши невеликі бортики. Моя форма 24 см, менше у мене немає, але вам я рекомендую все ж взяти поменше розміром. На тісто викладаємо начинку.

Зверху засипаємо нашої крихтою. Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 30. Втім кожен орієнтується по своїй духовці. Даємо пирога охолонути. Збиваємо вершки до густоти. Розподіляємо вершки на нашу пирога. Я ще прикрасила дольками яблук.

x

Читайте також

Капустяний салат з ковбасою - кулінарний рецепт

Капустяний салат з ковбасою

Пропоную вам рецепт смачного, пікантного салату на кожен день. Дуже швидко готується ...

Морквяно-фруктові тістечка - кулінарний рецепт

Морквяно-фруктові тістечка – кулінарний рецепт

Маленькі круглі тістечка, за формою і текстурі нагадують нашу «Картоплю». Дуже солодкі, ...