Головна / Кулінарна книга / Оригінальні страви з полуниці
Оригінальні страви з полуниці

Оригінальні страви з полуниці

Оцініть статтю:
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірки (1 голосів, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Скоро у багатьох на дачах буде урожай полуниці. А у деяких вона вже встигла. Ласувати свіжими ягодами прямо з грядки – це, звичайно, добре. Варити варення на зиму – теж непогано. А чому б не приготувати що-небудь цікавіше? Пора побалувати себе! Рецепти, які наведені нижче, змусять ваших близьких просити добавку.

Полуниця з вершками і шоколадом

Порадуйте близьких дивовижно смачним десертом. Зробити його зовсім нескладно.
Спочатку пропустіть через кавомолку жменю мигдальних горіхів (знадобиться 2 ст. Ложки). Якщо кавомолки у вас немає, можна потовкти мигдаль в ступці.

Після цього підсмажте подрібнені горіхи на сковороді без масла, поки вони не стануть злегка золотавими. Потім з’єднайте 50 г темного шоколаду з 1 ст. ложкою води і розтопіть цю суміш на водяній бані.

Сполосніть 0,5 кг рівних, красивих ягід полуниці. Розріжте кожну ягоду навпіл або на 4 частини.
Тепер з’єднайте 400 г жирних 33% -них вершків з 1 ст. ложкою ванільного цукру і збийте цю суміш, поки вона не стане пишною і не збільшиться в об’ємі.
Розкладіть збиті вершки в широкі келихи або креманки. Поверх вершків покладіть нарізану полуницю. Посипте кожну порцію обсмаженими горіхами і полийте розтопленим шоколадом. Відразу подавайте до столу, збиті вершки довго стояти не люблять.

Вершковий мус з полуницею

Для приготування цього десерту вам знадобиться 450 г вершкового сиру Філадельфія (його можна замінити вершковим сиром Альметте, Маскарпоне або Хохланд). Змішайте сир з 50 г 33% -них вершків і додайте туди 1,5 ст. ложки крохмалю. Добре перемішайте ці компоненти ложкою.

В окремому посуді збийте 3 яйця з 4 ст. ложками цукрового піску (краще за все робити це міксером або блендером). Потім з’єднайте збиті яйця з попередньою сумішшю.
Розкладіть отриману масу у формочки. Зверху полийте її сиропом з варення або полуничним соком.

Поставте формочки в добре розігріту духовку і запікайте мус близько 20 хвилин. Після цього вийміть формочки з духовки і дайте мусу охолонути. Потім поставте його в холодильник на 2 години.
Перед подачею десерту до столу прикрасьте кожну порцію ягодою полуниці.

Листкові трикутники з полуницею

Для приготування цієї страви вам знадобиться 450 г готового листкового тіста. Розгортати його не треба. Розкладіть його на столі, трохи подпиленном борошном, і наріжте квадратами стороною приблизно 10 см.

Потім сполосніть 350 полуниці і покладіть її на паперовий рушник, щоб воно ввібрало вологу. Після цього розріжте кожну ягоду навпіл і обваляйте в крохмалі. Покладіть її на один кут квадрата і посипте цукровим піском. Накрийте другим кутом тесту, щоб вийшов трикутник. Ретельно защипайте краю, щоб не допустити витікання соку.
Накрийте деко кондитерської папером і розкладіть на ньому трикутники.

Поставте деко в добре розігріту духовку. Через 5 хвилин зменшіть нагрів до середнього. Печіть слойки близько 25 хвилин.

Десерт з йогурту, полуниці і печива

Сполосніть 250 г полуниці і наріжте шматочками. Половину нарізаних ягід посипте 1 ст. ложкою цукру, перемішайте і відправте в холодильник. Решта ягоди покладіть в каструльку, додайте туди пару ложок води і доведіть до кипіння. Потім зменшіть нагрів і варіть ягоди близько 5 хвилин. В кінці додайте до них 1 ст. ложку меду і перемішайте. Тепер нехай остигають.

В окремий посуд покладіть 250 г густого грецького йогурту і додайте до нього 1 ст. ложку меду. Збийте цю суміш до однорідності.

Потовчіть жменю горіхів (волоські або мигдаль). Або можна натерти їх на дрібній тертці. Після цього обсмажте їх на сковороді без масла, поки вони не стануть трохи золотистими.

Подрібніть 4 шт. печива (типу «ювілейного»). Насипте його на дно широких келихів. Поверх печива покладіть по 3 ст. човни збитого грецького йогурту. Потім на нього додайте полуничну масу. Прикрасьте кожну порцію свіжими ягодами полуниці і обсмаженими горіхами.

Смузі з полуницею, бананом і ківі

Очистіть 1 банан і наріжте шматочками. Також очистіть і дрібно наріжте 1 ківі. Порада: щоб швидко видалити шкірку з плоду ківі, розріжте його навпіл і чайною ложкою виберіть м’якоть. Сполосніть 5-6 ягід полуниці, видаліть плодоніжки і наріжте ягоди.

З’єднайте банан, ківі і полуницю. Додайте туди 2 ст. ложки меду або сиропу з варення і влийте 1 стакан 100% -ного яблучного соку (без добавок). Збийте все блендером або міксером, щоб вийшла однорідна маса.
Подавайте смузі в високих склянках.

Молочний кисіль з полуницею

Сполосніть 8-10 середніх ягід полуниці. Всипте туди 3 ст. ложки цукрового піску і поставте ягоди в холодильник на 3-4 години, щоб вони пустили сік. Потім злийте сік в чашку, а ягоди пропустіть через блендер до однорідності. Розведіть 3 ст. ложки крохмалю в 0,5 склянки холодної води.

Розігрійте 1 л молока 3,2% -ної жирності. Влийте в нього розведений крохмаль, зменшіть нагрів і варіть, помішуючи. Як тільки молочна суміш закипить, вимкніть нагрів, зніміть каструлю з плити і дайте трохи охолонути.

Потім додайте туди полуничну масу і добре розмішайте. Якщо треба, додайте цукровий пісок.

Отриманий кисіль розлийте у високі склянки і відправте в холодильник.
Перед подачею полийте кожну порцію полуничним соком і прикрасьте ягодами.

x

Читайте також

Морквяно-фруктові тістечка - кулінарний рецепт

Морквяно-фруктові тістечка – кулінарний рецепт

Маленькі круглі тістечка, за формою і текстурі нагадують нашу «Картоплю». Дуже солодкі, ...

Пісочно-дріжджовий пиріг з яблуками

Пісочно-дріжджовий пиріг з яблуками

Рецепт простий, не вимагає багато часу, та й просто ще один варіант ...