Головна / Сім'я і здоров'я / Здоров'я / Оригінальні рецепти страв з рису
Оригінальні рецепти страв з рису

Оригінальні рецепти страв з рису

Оцініть статтю:
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірки (Ще немає рейтингу)
Loading...

Рис – найпоширеніша страва в азіатських країнах, Китаї, Японії. Там його вживають щодня, він є тим же, чим хліб для нас. У світовій кулінарії існує безліч страв на основі рису. Найвідоміші з них: азіатський плов, італійське різотто, іспанська паелья.

Японці вважають за краще круглий рис. Він більш клейкий, тому при варінні утворює грудочки. Японці їдять паличками, тому такий рис для них більш зручний. В Японії одним з найулюбленіших страв є гохан. Щоб його приготувати спочатку рис миють в декількох водах, потім заливають холодною водою і дають постояти кілька годин. Потім відціджують і знову заливають водою, яка за обсягом в 1,5 рази перевищує кількість рису. Ставлять його на плиту, дають закипіти і варять при малому нагріванні під щільно закритою кришкою, поки вода не вбереться.
У нас зазвичай варений рис використовують на гарнір. Спробуйте приготувати його за рецептами кухонь різних народів.

По-азійському

Зваріть до м’якості 150 г довгого рису. Відцідіть воду.
Збийте виделкою 1 яйце і підсмажте її на сковороді. Остудіть, потім дрібно наріжте, і нехай поки постоїть.
У великій сковороді розігрійте 2 ст. ложки рослинної олії. Покладіть туди зварений рис, додайте 1 ст. ложку соєвого соусу. Обсмажуйте рис, постійно помішуючи.

Через 6-7 хвилин покладіть туди 3 ст. ложки зеленого горошку (можна замороженого).
Обсмажуйте ще 3 хвилини. Додайте сіль і перець за смаком.

Розкладіть страву по тарілках. Зверху посипте рубаним яйцем.

По-мексиканськи

Дрібно наріжте 1 цибулину і 2 стебла селери. Потім пропустіть через прес 2 зубчики часнику.
Покладіть овочі у велику глибоку сковороду з рослинним маслом і обсмажте їх, не допускаючи пригорання.
Потім всипте туди ж 200 г промитого рису і обсмажуйте ще кілька хвилин, постійно помішуючи.

Сполосніть 200 г помідорів і зніміть з них шкірку. Для цього спочатку надріжте кожен плід хрест-навхрест, потім обдайте окропом і відразу облийте крижаною водою, після цього шкірка легко зніметься. Потім дрібно наріжте томати і покладіть на сковороду, де смажиться рис.

Всипте туди 1 ч. Ложку кмину і 0,5 ч. Ложки червоного перцю (страва повинна бути гострим). Влийте 0,6 л овочевого або м’ясного бульйону. Посоліть і поперчіть. Гасіть все при середньому нагріванні близько 20 хвилин. Бульйон майже вбереться, і рис стане дуже соковитим.

З квасолею

Зваріть 2 склянки рису і відцідити.
Розігрійте велику сковороду з 1/4 склянки рослинного масла. Влийте туди 3/4 склянки дуже гострого томатного соусу або аджики і дайте побулькать при малому нагріванні 5 хвилин.
Потім всипте туди ж 1 ч. Ложку кмину, 1,5 ч. Ложки червоного перцю і 1 часточку подрібненого часнику. Ретельно перемішайте.
Тепер всипте туди 450 г консервованої квасолі. Нехай гаситься протягом 15 хвилин.
Потім покладіть туди ж зварений рис. Посоліть, поперчіть і все добре перемішайте. Гасіть ще кілька хвилин. Подавайте в гарячому вигляді.

З горіхами кешью

Промийте 1 склянку рису і залийте 3 склянками окропу. Додайте сіль і 1 ч. Ложку приправи каррі, розмішайте. Варіть рис 20-25 хвилин до м’якості.
Розігрійте велику сковороду з рослинним маслом. Покладіть туди 50 г горішків кеш’ю, підсмажте їх протягом 5 хвилин.
Тепер вичавіть сік з 1/2 лимона.
На сковороду з горіхами покладіть варений рис і прогрійте все пару хвилин. Полийте все лимонним соком.
При подачі прикрасьте блюдо рубаною зеленню: м’ятою, коріандром, петрушкою.

З креветками

Розігрійте велику сковороду з 2 ст. ложками рослинного масла.
Посоліть і поперчіть 12 шт. креветок. Смажте їх на сковороді протягом 3 хвилин, потім викладіть на тарілку.
Наріжте 8 пір’я зеленої цибулі. Подрібніть 2 зубчики часнику. Натріть на дрібній тертці шматочок імбиру розміром 3 см. Покладіть ці овочі на ту ж сковороду, де смажилися креветки, і пасеруйте їх 3 хвилини, помішуючи.
Потім покладіть туди ж 2,5 склянки вареного рису і тушкуйте пару хвилин.
Потім посуньте рис на одну сторону сковороди. На іншу сторону вбийте 2 яйця і смажте їх при середньому нагріванні, помішуючи.
Потім туди 1 неповна склянка зеленого горошку.
Влийте туди 3 ст. ложки соєвого соусу і 2 ст. ложки винного оцту. Додайте туди обсмажені креветки. Посоліть і приправте за смаком спеціями.
Прогрійте страву пару хвилин. При подачі посипте кожну порцію рубаним зеленою цибулею.

З шинкою, креветками і горошком

Зваріть 8-10 креветок, і нехай охолонуть.
100 г замороженого горошку варіть протягом 4-5 хвилин, потім відцідити.
Наріжте невеликими кубиками 100 г шинки.
Збийте виделкою 2 яйця, посоліть і підсмажте з них омлет. Потім остудіть його і наріжте кубиками.
Зваріть 1 склянка рису, щоб він був розсипчастим. Остудіть.
Дрібно наріжте 1 цибулину і обсмажте її в олії, поки цибуля не стане злегка золотистим.
Додайте на сковороду, де смажиться цибуля, інші компоненти. Перемішайте. Всипте сіль і перець. Тушкуйте ще 5 хвилин.
При подачі прикрасьте кожну порцію вареними креветками.

x

Читайте також

Застуда влітку: як не захворіти і як лікуватися

Застуда влітку: як не захворіти і як лікуватися

Літо – особлива пора. Пора відпусток, виїздів на природу, посиденьок з друзями ...

Літні хвороби у дітей

Літні хвороби у дітей

Позаду весняні холоди і швидка зміна погоди. Але спекотна погода таїть інші ...