Головна / Сім'я і здоров'я / Здоров'я / Мусковадо – екзотичний «брат» цукру
Мусковадо - екзотичний «брат» цукру

Мусковадо – екзотичний «брат» цукру

Оцініть статтю:
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірки (Ще немає рейтингу)
Loading...

У цій статті розглядається цукор мусковадо, в тому числі те, чим він відрізняється від інших видів цукру, як його використовувати і які цукру є кращими з точки зору здорового харчування.

Що являє собою цукор мусковадо? Використання і замінники.

Цукор мусковадо – також званий Барбадоська цукром, кхандсарі або Кханда – є одним з найменш рафінованих цукрів. Це нерафінований тростинний цукор, що містить натуральну патоку. Він має насичений коричневим кольором, вологою текстурою і смаком, схожим на іриски. Мусковадо зазвичай використовується щоб надати кондитерських виробів, таким як печиво, тістечка і цукерки, більш глибокого смаку, але може також додаватися і до несолодким страв.

Цукор мусковадо

Часто розглядається як цукор кустарного виробництва, так як способи його виробництва щодо низькотехнологічних, цукор мусковадо виготовляється більш трудомісткими методами, ніж комерційний білий або коричневий цукор. Його роблять із соку цукрової тростини з додаванням вапна шляхом випарювання меляси – чорною патоки. В результаті виходить вологий темно-коричневий цукор, який має текстуру вологого піску. Високий вміст чорної патоки надає цукру складний смак – з відтінками іриски і трохи гірким присмаком. Деякі компанії, які виробляють мусковадо, видаляють невелику кількість меляси, щоб створити більш легкий сорт. В даний час виробник мусковадо номер один – Індія.

Згідно харчової таблиці мусковадо, в ньому міститься той же кількість калорій, що і в звичайному цукрі – близько 4 калорій на грам – але також міститься залишкова кількість мінералів, таких як магній, калій, кальцій і залізо, завдяки високому вмісту патоки. Крім того, меляса в мусковадо містить деякі антиоксиданти, в тому числі галлову кислоту і інші поліфеноли, які допомагають запобігти пошкодження клітин, викликане нестабільними молекулами, відомими як вільні радикали.

І все ж, хоча кілька цих мінералів і антиоксидантів роблять мусковадо трохи більш корисним, ніж рафінований білий цукор, він як і раніше є цукром, і для оптимального здоров’я повинен споживатися в обмежених кількостях. Так, Американська кардіологічна асоціація рекомендує не більше 25 г доданого цукру в день для жінок і 37,5 г в день для чоловіків. Однак деякі нутриціології вважають, що, оскільки багато людей споживають білий цукор в занадто великих кількостях, заміна його натуральним коричневим цукром, таким як мусковадо, принесе користь, оскільки може поліпшити вміст поживних речовин в раціоні.

Чим мусковадо відрізняється від інших видів цукру?

Порівняємо мусковадо з іншими типами зазвичай використовуваних цукрів.

Гранулювання білий цукор
Білий цукор – також відомий як столовий цукор або рафінад – це те, про що думає більшість людей, коли чує слово «цукор». Цей тип цукру зустрічається найчастіше і використовується для випічки і додавання в десерти і напої. Цікаво, що білий цукор виробляється так само, як цукор мусковадо, за винятком того, що для прискорення виробництва використовуються машини, а меляса повністю видаляється шляхом центрифугування цукру. В результаті виходить білий цукор з текстурою, схожою на сухий пісок, який дуже стійкий до комкованию.

Оскільки він не містить патоки, рафінад має нейтральний солодким смаком і не має кольору. Він не містить мінералів, що робить його більш шкідливим, ніж цукор мусковадо. На відміну від мусковадо цукровий пісок може бути зроблений з цукрової тростини або цукрових буряків – і той і інший цукор практично ідентичні і некорисні.

Коричневий цукор
Коричневий цукор – це просто білий цукор з доданою після обробки патокою. Як і цукор мусковадо, коричневий цукор має текстуру вологого піску – але з більш м’яким карамельним смаком. Світло-коричневий цукор містить невелику кількість патоки, темно-коричневий – трохи більше. У будь-якому випадку, кількість патоки в коричневому цукрі, як правило, набагато менше, ніж в цукрі мусковадо.

Цукор турбінадо і демерара
Турбінадо і Демерара також виготовляються зі згущеного тростинного соку, але обробляються на центрифузі протягом коротшого часу, так що видаляється не вся патока. Обидва мають великі світло-коричневі кристали і більш суху текстуру, ніж цукор мусковадо. Ці грубі цукру найчастіше використовуються для підсолоджування теплих напоїв, таких як кава або чай, або посипаються зверху випічки для додаткової скоринки і солодощі.

Цукор турбінадо і демерара

Ягре, рападура, панелі, кокутая, Суканат
Все це нерафіновані, що містять патоку очеретяні або пальмові цукру, які дуже схожі на мусковадо і різняться практично тільки місцем виробництва.

Суканат, наприклад, – це торгова марка нерафінованої тростинного цукру, що означає «тростинний цукор натуральний». Ягре – це пальмовий нерафінований цукор, а кокутая і панелі – той же тростинний цукор, тільки один виробляють в Японії, а інший в Латинській Америці. Методи виробництва можуть відрізнятися у різних виробників. Наприклад, панель часто продають у вигляді твердих блоків, а рападуру просівають через сито, щоб отримати розсипчастий зернистий цукор. З усіх перерахованих вище цукрів ці п’ять найбільш близькі за властивостями до мусковадо.

Як можна використовувати мусковадо?

Насичений смак мусковадо, схожий на іриску або трохи підгорілу карамель, добре поєднується з випічкою з темної муки або какао і несолодкими стравами.

Деякі популярні способи використання цукру мусковадо:
Соус для барбекю і підливи для м’ясних страв. Використовуйте цукор мусковадо, щоб посилити димний смак м’яса і додати карамельних відтінків в підливу.
• Шоколадна випічка. Використовуйте мусковадо в тістечок, Брауні або шоколадному печиво.
• Медова і імбирна випічка. Мусковадо підкреслює і посилює аромати меду і імбиру.
• Кава. Розмішайте мусковадо в гарячу каву для складних відтінків солодощі, яка добре поєднується з гірким смаком напою.
• Домашнє морозиво. Використовуйте цукор мусковадо, щоб створити гірко-солодкий карамельний смак, схожий з крем-брюле.
• Маринади. Змішайте цукор мусковадо з оливковою олією, лимоном (оцтом), травами і спеціями, щоб замаринувати м’ясо перед смаженням.
• Каші. Посипте мусковадо гарячу кашу для багатого аромату. Доповніть горіхами і фруктами. Особливо добре для вівсянки.
• Салатная заправка. Використовуйте цукор мусковадо, щоб додати карамельну солодкість приправ.
• Іриска або карамель. Мусковадо створює кондитерські вироби з глибоким смаком патоки.

Зберігати цукор мусковадо слід в герметичному контейнері, щоб зменшити втрату вологи. Якщо він затвердіє, покладіть на нього вологе паперовий рушник на ніч, і він стане м’яким.

x

Читайте також

Застуда влітку: як не захворіти і як лікуватися

Застуда влітку: як не захворіти і як лікуватися

Літо – особлива пора. Пора відпусток, виїздів на природу, посиденьок з друзями ...

Літні хвороби у дітей

Літні хвороби у дітей

Позаду весняні холоди і швидка зміна погоди. Але спекотна погода таїть інші ...