Головна / Кулінарна книга / Макове-яблучний пиріг на пісочної основі
Макове-яблучний пиріг на пісочної основі

Макове-яблучний пиріг на пісочної основі

Оцініть статтю:
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірки (1 голосів, середня: 5,00 з 5)
Loading...

У цьому пирозі великий, розсипчастий макове-яблучний шар, що чудово поєднується з ніжною пісочної основою.

Маковий шар:
Мак – 300 г
Цукор – 250 г
Яйце куряче – 5 шт
Масло вершкове – 200 г
Яблуко – 700 г
Крупа манна (без верху) – 7 ст. л.
Розпушувач тіста – 2 ч. Л.
Ізюм – 50 г
Екстракт (мигдальний, кілька крапель)

тісто:
Борошно пшеничне – 200 г
Цукор – 100 г
Масло вершкове – 125 г
Яйце куряче – 1 шт
Розпушувач тіста – 1 ч.л.

додатково:
Масло рослинне (для змащування форми) – 1 ч. Л.
Цукрова пудра – 1.5 ст. л.

Спочатку готую маковий шар. У мисці збиваю яйця і цукор. Додаю мак, розпушувач, родзинки, м’яке вершкове масло, манну крупу, мигдальний екстракт. Збиваю масу міксером. Яблука мою, очищаю від шкірки, натираю на тертці. Я натирала на крупній тертці, раджу натирати на середньої, т. К. Легше буде нарізати готовий пиріг на порції. Додаю натерті яблука до макової масі.

Перемішую масу і залишаю для набухання манної крупи. В цей час готую пісочне тісто. Борошно просівають з розпушувачем. Додаю яйце, м’яке вершкове масло, цукор. Замішую тісто.

Для випічки пирога я використовую прямокутну форму розміром 23 * 30 см. Форму змащую олією. Розподіляю тісто по дну форми рівномірним шаром.

Викладаю на пісочне тісто маковий шар, вирівнюю його. Випікаю пиріг в розігрітій до 170 градусів духовці близько 45-50 хвилин. Даю пирога охолонути, посипаю його цукровою пудрою. Приємного вам апетиту!

x

Читайте також

Капустяний салат з ковбасою - кулінарний рецепт

Капустяний салат з ковбасою

Пропоную вам рецепт смачного, пікантного салату на кожен день. Дуже швидко готується ...

Морквяно-фруктові тістечка - кулінарний рецепт

Морквяно-фруктові тістечка – кулінарний рецепт

Маленькі круглі тістечка, за формою і текстурі нагадують нашу «Картоплю». Дуже солодкі, ...